Wintersport Nieuws

Wintersport Nieuws

Zo worden pistenkaarten gemaakt
01-09-2018

Als je op wintersport gaat is het vanzelfsprekend dat je de weg op de piste vindt door middel van een pistekaart. Maar heb je er ooit bij stilgestaan hoe dit pistekaarten gemaakt worden? Wij eigenlijk niet, maar weten nu het antwoord. PistekaartenEen van de eerste dingen die je doet op wintersport is het pakken van een pistekaart om je tocht te plannen, om te kijken waar je de kinderen af moet zetten bij de skischool of om te kijken waar de restaurants zitten. Dat kan nog met de papieren versie, maar je kunt er ook voor kiezen om de kaart online te bekijken. Een ding is in ieder geval logisch, en dat is dat de kaart er is. De kaart (zie foto) van Killington is geschilderd door James Niehues.

Lees meer »

Betalen met je skipas in het hele skigebied (La Plagne)
10-09-2018

Op de piste wil je zo min mogelijk meenemen. Je kunt het toch alleen maar kwijtraken. Met die gedachte speelde het Franse skigebied La Plagne ook. Vanaf deze winter hebben ze daarom een wereldprimeur. Je kunt er namelijk betalen met je skipas. Plagne AccessWie gaat skiën in La Plagne heeft binnenkort enkel nog een skipas nodig. Onder de naam ‘Plagne Access’ introduceerde het dorp deze zomer namelijk een systeem waardoor je kunt betalen met je skipas. Of je nu je ski’s gaat huren, gaat lunchen of shoppen, met je skipas op zak ben je helemaal voorzien. Geen gezeur meer met cash meenemen, waar je op wintersport toch nog wel eens op moet letten. Het is het eerste skigebied ter wereld waar je op deze manier kunt betalen.

Lees meer »

De 50 populairste skigebieden ter wereld in 2018
19-06-2018

Elk jaar weer gaan miljoenen mensen over de hele wereld op wintersport. Met een bepakte auto of met het vliegtuig vertrekken ze naar hun wintersportbestemming om daar vervolgens meerdere dagen achter elkaar met een lift de berg op te gaan en op een paar latten of een board naar beneden te glijden. Maar waar gaan nu de meeste van die mensen heen? Naar deze 50 populairste skigebieden ter wereld. In het jaarlijkse ‘International Report on Snow and Mountain Tourism’ laat onderzoeker Laurent Vanat ook dit jaar weer enkele zeer interessante feiten naar voren komen. Een van de vaste onderwerpen van het rapport is het samenstellen van de top 50 populairste skigebieden ter wereld. Aantal skidagenDe top 50 populairste skigebieden wordt gemaakt op basis van het aantal skidagen in een skigebied. Dat zijn het aantal skidagen van alle wintersporters bij elkaar. Dus, dat de skigebieden populair zijn zegt niets over hun kwaliteiten op andere gebieden. In totaal zijn er 51 skigebieden ter wereld die meer dan 1 miljoen skidagen per seizoen tellen, waarvan 80% in de Alpen ligt. Dat zijn de gebieden hieronder plus het Zweedse skigebied Åre.

Lees meer »

Muldenbahn: Nieuwe lift voor Skicircus Leogang
04-04-2018

In Skicircus Leogang wordt hard gewerkt aan een nieuwe lift, de Asitz muldenbahn. Deze zomer wordt er veel geïnvesteerd in het bouwen van nieuwe liften in het Skicircus. Wat voor nieuwe liften komen er zoal?De verbinding met Zell am See (Zell am See Xpress) zou dan in zijn geheel klaar zijn, de Kohlmaisbahn (Saalbach) die wordt vernieuwd en nu ook nog de Asitz Muldenbahn (Leogang) die ook wordt vernieuwd.

Lees meer »

Dutchweek Val Thorens 2018
14-03-2018

In de aankomende meivakantie van 28 april t/m 5 mei vindt in Val Thorens de jaarlijkse Dutchweek Snowtime plaats.Dit jaar al voor de 27ste keer. Beleef met Snowtime de Dutchweek met sneeuw, zon, après-ski feesten, kidsdisco’s, live muziek en volop gezelligheid! Dutchweek Snowtime: The One & Only!Vanaf de eerste kennismaking was het raak. Val Thorens had het allemaal! De sneeuwzekerheid tot laat in het winterseizoen is ongekend, dit moest en zou de plek worden waar we in 1991 met de eerste Dutchweek van start gingen. Het eigen skigebied met 150 km en de skiliften behoren tot de absolute wereldtop. Het compacte dorp en de ligging van alle accommodaties ten opzichte van de pistes is bijzonder. De hoge ligging op 2300 m maakt dat Val Thorens tot het einde van de winter een sneeuwgarantie afgeeft. Ruim 90% van de pistes ligt boven de 2000 m en zijn geschikt voor alle niveau’s. Voor kinderen, beginners en experts. Het nieuw ontworpen snowpark belooft veel goeds, het off-piste terrein is grandioos!

Lees meer »

Meer autopech: Accu niet bestand tegen -29 graden
08-03-2018

Zo’n 3.000 Nederlanders hebben zich afgelopen wintersportseizoen bij de ANWB Alarmcentrale gemeld met autopech. Dat zijn er 400 meer dan vorig seizoen. Van december 2017 tot en met 6 maart 2018 werden bijna 1500 onfortuinlijke wintersporters geholpen. Dat aantal is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar. De afgelopen week deed zich een piek voor in het aantal meldingen van wintersporters die letsel hadden opgelopen en van vakantiegangers die met autopech waren gestrand op weg naar hun vakantiebestemming of terug naar huis. De extreme kou die over heel Europa trok zorgde ervoor dat skipistes veranderden in ijsplaten waardoor wintersporters harder ten val kwamen, vaak met letsel tot gevolg”, zegt Annelies Tichelaar van de ANWB.

Lees meer »

Is wintersport niet te duur?
07-03-2018

Nederlanders gaan steeds minder op wintersportvakantie. Die trend is al jaren zichtbaar. Aan het begin van deze eeuw gingen 1,1 miljoen Nederlanders nog naar de sneeuw, in 2016 waren dat er volgens het CBS 866.000, zo'n 20 procent minder. Steeds meer mensen die op wintersportvakantie gaan, gaan liever wandelen. In 2016 was dat zo'n 16 procent van de vakantiegangers, twee jaar daarvoor 10 procent.

Lees meer »

Kun je zakelijk op wintersport gaan?
07-03-2018

Veel ondernemers zitten met dezelfde vraag. Zijn de kosten van de wintersport zakelijk aftrekbaar? Appwatching ging op onderzoek uit en liet twee experts aan het woord. Moet je een wintersportvakantie dus gaan combineren met zakelijke afspraken, of maakt dat helemaal geen verschil? De twee mannen die namens Appwatching aan het woord waren heten Erik-Jan Kreuze van Afier Accountants Adviseurs en Henk Kooistra van RBZ Accountants & Ondernemersadviseurs.

Lees meer »

Minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt
05-03-2018

Er zijn dit seizoen minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt dan vorig seizoen. Dat melden de alarmcentrales Eurocross Assistance en Allianz Global Assistance op basis van voorlopige cijfers. Vorig seizoen verwerkte Eurocross nog 1400 meldingen, terwijl de alarmcentrale dit seizoen 1100 meldingen noteerde. Volgens de alarmcentrales is de daling te danken aan de goede omstandigheden op de piste. Mogelijk heeft het ook te maken met het afnemende aantal Nederlanders dat op wintersport gaat. Dat wordt al jaren minder. Aan het begin van deze eeuw gingen nog ruim 1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw, in 2016 waren dat er volgens het CBS 866.000. Dat is zo'n 20 procent minder.

Lees meer »

Duitse weerman werkt bij gevoelstemperatuur van -55 graden
02-03-2018

De Duitse weerman Marc Kinkeldey werkt donderdag met extreem lage temperaturen op de Brocken, met 1141 meter de hoogste berg in het noorden van Duitsland. Het was er -19 graden, door rukwinden van 110 kilometer per uur was de gevoelstemperatuur zelfs -55.

Lees meer »

Het is een relatief kort winterseizoen
28-02-2018

De skigebieden hebben dit winterseizoen te maken met een relatief kort winterseizoen. Dit heeft te maken met het feit dat Pasen dit jaar ook een stuk eerder valt, waardoor veel skigebieden in Oostenrijk op 8 april de laatste liften hebben draaien. Gezien de sneeuwcondities op dit moment zou je zeggen dat het zonde is dat de skigebieden dan al gaan sluiten, maar voor veel skigebieden is het Paasweekend leidend, omdat zij daarna een stuk minder wintersport toeristen verwachten. Op dit moment zitten de skigebieden in de drukste week van het jaar. Veel Nederlanders zijn ook deze week vertrokken naar de Alpen voor een welverdiende wintersportvakantie. Het midden, westen en oosten van het land vieren op dit moment Krokusvakantie, waardoor duizenden Nederlanders tegelijkertijd naar de Alpen vertrekken. Niet ideaal, zeker gezien het feit dat het vorige week relatief rustig was in de skigebieden. Hoe de voorjaarsvakantie volgend jaar valt voor de Nederlanders?

Lees meer »

Nederlandse skiër overlijdt in Sölden
26-02-2018

Een 50-jarige Nederlander is overeden op de piste bij het Oostenrijkse Sölden. Het zou om een man uit Utrecht gaan, zo meldt RTV Utrecht. In het gebied Rettenbachgletscher verloor hij bij een afdaling zijn evenwicht, vloog veertien meter door de lucht en botste op een houten afzetting.

Lees meer »

Files richting de wintersport
23-02-2018

Aankomend weekend wordt volgens de verkeersinformatiediensten mogelijk het drukste weekend van dit wintersportseizoen. Niet alleen door de start van de krokusvakantie in het midden en het noorden van het land wordt file verwacht. "Ook voor de terugkeerders is het dit weekend raak", aldus de Verkeers Informatie Dienst (VID). Volgens Bas van de Beek van de VID worden aankomend weekend meer voertuigen verwacht dan afgelopen weekend. "Zaterdag wordt code rood aangegeven voor het terugkerend verkeer", zegt hij. "Dat is anders dan afgelopen weekend, toen er ook al veel mensen op vakantie gingen, maar nog niet zoveel terugreden." Toeristen die vanuit Oostenrijk rijden krijgen daarnaast ook te maken met grenscontroles. "Op de belangrijkste grenzen vinden al twee jaar grenscontroles plaats. Zeker op zaterdag- en zondagochtend kunnen daar files ontstaan", aldus van de Beek. Volgens hem moeten weggebruikers rekening houden met zeker een halfuur tot een uur oponthoud. Ondanks de files op de terugreis, blijven de files op de heenreis volgens Van de Beek nog altijd erger. Opnieuw wordt verwacht dat de Fernpas (B179) in Oostenrijk een van de drukste wegen is voor het verkeer dat richting de wintersportoorden rijdt. "Maar ook in het zuiden van Duitsland en bij München (A8) moet het verkeer rekening houden met flinke files. In Frankrijk wordt het grofweg vanaf Lyon pas druk. Vooral de A43 en N90 richting Val Thorens zijn bekende knelpunten."

Lees meer »

Let op: het wordt extreem koud!
23-02-2018

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: het wordt namelijk extreem koud in veel wintersportgebieden. Ga jij op wintersport? Neem dan maar wat extra lagen thermo-ondergoed mee om je voor te bereiden op ijzige temperaturen. -10 gradenHet is zonnig en droog, maar de middagtemperatuur ligt vanaf het weekend rond de -10 graden. Op de Tsjechische pistes wordt de gevoelstemperatuur zelfs -25 tot -30 graden. In de Alpen is het overdag iets minder koud, maar vriest het ’s nachts zeer streng. Soms valt er ook wat sneeuw.

Lees meer »

Skiën bij de boer, het is heerlijk in Italië
19-02-2018

Skiën? Graag, maar liever niet vanuit een betondorp in de Franse Alpen (al heeft het ontegenzeggelijk z'n voordelen om zo vanuit het appartementencomplex de skilift in te stappen). Slapen op de boerderij in Süd-Tirol - dat is dus Italië -, daar gaat onze voorkeur naar uit. Niet omdat we hele dagen willen helpen met koeien melken en de stal aanvegen, want wintersport is wintersport dus de dagen brengen we door op de piste, maar omdat zo'n boerderij-accommodatie nu eenmaal iets hééft. Rondscharrelende kippen op het terrein, bijvoorbeeld, dus verse eieren bij het ontbijt. Een boerin om een praatje mee te maken en jam en speck van te kopen, allebei huisgemaakt. Een balkon met houtsnijwerk en uitzicht op de Dolomieten, waar 1200 kilometer piste lonkt, waaronder de beroemde Sella Ronda-skitour.

Lees meer »

Frankrijk wil af van Nederlandse 'sneeuwsnuivers' op de piste
12-02-2018

De Franse politie en justitie gaan strenger controleren op drugsgebruik in wintersportgebieden. De politie richt zich onder meer op Nederlanders en Spanjaarden. "Volgens de Franse douane komen de meeste verdovende middelen die ze in beslag nemen uit Nederland en Spanje. Als Nederlander heb je dus al snel de schijn tegen", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. In het wintersportjaar 2015-2016 is bijna 500 kilo aan onder meer wiet, cocaïne en xtc onderschept in de Franse Alpen. Als je wordt betrapt op het gebruiken of verkopen van drugs kan je een flinke boete krijgen of zelfs 1 jaar celstraf. "Die boetes moeten ter plekke worden betaald, om te voorkomen dat gebruikers ongestraft weer naar huis gaan." SneeuwsnuiversVolgens Renout wordt wintersporten voor veel jongeren steeds meer een feestvakantie. "In de après-ski bars en in clubs is het soms drukker dan op de skipiste. Dat daarbij nog wel eens overmatig werd gedronken, wisten we al. Maar ook het drugsgebruik leidt nu tot problemen." Die problemen ontgaan ook de Franse pers niet, weet Renout. "Er wordt geschreven dat in de skigebieden meer wordt opgesnoven dan alleen frisse lucht. Cokegebruikers rond de piste zijn al 'sneeuwsnuivers' genoemd. En het fenomeen van blowende, snuivende en slikkende skiërs die de berg afkomen, heet hier al de slalom met xtc."

Lees meer »

Nieuwe poging voor verbinding tussen Langtaufers en de Kaunertaler Gletscher
09-02-2018

De Zuid-Tiroolse deelstaat heeft nee gezegd tegen het voorstel voor een skiverbinding tussen Langtaufers en de Kaunertaler Gletscher. Dit is een grote teleurstelling voor de exploitant van de skiverbinding, maar de liftmaatschappij laat het hier zeker niet bij zitten. Er wordt een nieuwe poging gedaan om goedkeuring te krijgen voor het project.

Lees meer »

Zermatt (CH) afgesloten van de buitenwereld ivm lawinegevaar
10-01-2018

De Zwitserse stad Zermatt is van de buitenwereld afgesloten. De autoriteiten hebben wegens lawinegevaar de autowegen, treinverbindingen, skihellingen en wandelpaden in de omgeving van de stad bij de berg Matterhorn afgesloten.Het bergrijke Wallis had de laatste dagen te maken met hevige neerslag, waardoor de sneeuw op de hellingen dreigt te gaan schuiven. Het kanton zit vol met tienduizenden toeristen. Alleen al in Zermatt zitten er momenteel naar schatting 13.000 vast. De stad zelf telt ruim 6.000 inwoners.

Lees meer »

WINTERBANDEN: STRENGERE REGELS IN DUITSLAND
31-12-2017

Sinds 2010 zijn winterbanden in Duitsland verplicht bij winterse weersomstandigheden. Per 1-1-2018 wordt deze wet strenger. Alleen banden met het alpine-symbool (berg met drie spitsen) worden daarna nog als winterbanden erkend. Alpine-symbool/sneeuwvlokjeBanden met alleen de aanduiding "M+S" (modder + sneeuw) voldoen na 1 januari 2018 niet meer. Dit is een onbeschermde aanduiding. Er zijn geen duidelijk vastgelegde richtlijnen waaraan deze banden moeten voldoen. De aanduiding zegt dan ook niets over de wintereigenschappen van de band. Het zijn eigenlijk terreinbanden. Dat is anders bij het alpine-symbool, ook wel sneeuwvlokje genoemd. Banden die dit symbool dragen zijn getest en voldoen onder de meest strenge winterse omstandigheden. Het scheelt daarom de nodige ongelukken en verkeersslachtoffers als iedereen op deze banden overstapt, zo is de redenering achter deze verandering. Wel lijkt Duitsland te kiezen voor een eigen nieuw in te voeren alpine-symbool. Bandenfabrikanten moeten middels testresultaten aantonen dat hun banden voldoen voordat ze dit symbool mogen gebruiken. OvergangsregelingOm niet meteen iedereen op kosten te jagen komt er een overgangsregeling. Heb je banden met het "M+S"-symbool, dan hoef je ze niet meteen weg te gooien. Als je kunt aantonen dat je de banden hebt gekocht vóór 1 januari 2018 (dot code op de band) mag je ze blijven gebruiken tot het jaar 2024. Echter, alle banden die gekocht worden na deze datum moeten voorzien zijn van het winterbandensymbool.

Lees meer »

Bergdorp in Tirol van buitenwereld afgesloten
26-12-2017

Een catastrofe en een kerstwonder tegelijk: het dorp Vals in Tirol is door een aardverschuiving van de buitenwereld afgesloten. Een enorme losgeraakte steenmassa bedolf de enige toegangsweg. Geen van de 150 aanwezige inwoners raakte gewond.

Lees meer »

Oostenrijk en Verenigd Koninkrijk grootste ski-exporteurs EU
11-12-2017

Oostenrijk is de grootste exporteur van ski's in Europa. Het Alpenland is goed voor een derde van alle lange latten die uit de Europese Unie worden verscheept.Dat blijkt maandag uit data van Europees statistiekbureau Eurostat. In totaal bedroeg de export vanuit de EU vorig jaar 7,3 miljoen paar ski's of snowboards.

Lees meer »

Winterberg is geopend, meer sneeuw op komst
08-12-2017

Terwijl er in Nederland wat winterse neerslag naar beneden valt is vandaag het skiseizoen in Winterberg begonnen. Vanmorgen vroeg openden de eerste liften en gingen de eerste wintersportliefhebbers de berg op. Zij konden genieten van heerlijke pistes en een prachtig uitzicht. Wij denken er in ieder geval over na om binnenkort een weekje Winterberg te pakken.Daarmee hebben we weer een goede reden om naar onze oosterburen te rijden, namelijk om een mooie piste te pakken. Uiteraard zijn op dit moment nog niet alle pistes open, maar er is genoeg open om een mooie afdaling te maken. Geopende liften vrijdag:-Remmeswiese-Flutlichthang-Poppenberg-Mattenschanze-Brembergkopf Vanaf zaterdag komen daarbij:-Büre-Bremberg-Express-Kleine Büre

Lees meer »

Gratis skipas in belastingvrij skioord Livigno (IT)
26-11-2017

Het Italiaanse wintersportresort Livigno biedt haar gasten tijdens de start van het winterseizoen en in het voorjaar een gratis skipas aan. Want wie tussen 1 en 22 december 2017 en 7 april tot 1 mei 2018 gebruikmaakt van het ‘Skipass Free’-arrangement en verblijft in een van de aangesloten partner accommodaties, mag gratis de piste op. Door de unieke geografische ligging zijn goede sneeuwcondities van vroeg in het seizoen tot mei gegarandeerd.

Lees meer »

Saas-Fee seizoens skipas voor € 200,-
15-11-2017

Wie wilt er nu niet het hele seizoen skiën? Het hele seizoen onbezorgd genieten van de witte poeder. In het Zwitserse Saas-Fee kan dit nu wel heel erg goedkoop. Voor slecht €200,- kan je onbeperkt genieten. Deze seizoenspas is dan ook zeker het overwegen waard. SeizoenspasNet als vorig jaar zijn er in Saas-Fee weer seizoenspassen te koop. Met deze skipas ski je het hele seizoen voor slechts CHF 233, dat is ongeveer €200,-. Dat maakt een seizoenspas opeens wel heel erg aantrekkelijk. Dit is namelijk goedkoper dan een normale skipas voor 4 dagen. Daarnaast is de seizoenspas voor kinderen tot en met 5 jaar zelfs gratis. De seizoenspas is geldig in het gehele skigebied Saastal. Dit houdt in dat je in Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saasbalen onbeperkt kunt genieten van de sneeuw. Dat wil jij toch ook? De seizoenspas is online te bestellen tot en met 17 december 2017.

Lees meer »

Winterdienst Tirol klaar voor de winter
15-11-2017

Als we sommige media moeten geloven staat er dit jaar een extreem koude winter voor de deur. De natuur heeft deze nieuwsberichten flink gevoed door al vroeg in november te zorgen voor veel sneeuw. Gelukkig is de winterdienst in Tirol al helemaal voorbereid op de winter. Maar liefst 175 sneeuwruimers en strooivoertuigen staan gereed om bij heftig winterweer de straten en wegen begaanbaar te houden. Voor Nederlandse wintersporters is het goed nieuws dat er in Tirol jaarlijks maar liefst 15 miljoen euro wordt geïnvesteerd in het sneeuw- en ijsvrij maken van de lokale wegen. Op die manier hoeft de reis naar Oostenrijk niet langer te duren dan noodzakelijk.

Lees meer »

Canada: 1 meter sneeuw in 2 dagen
06-11-2017

Niet alleen in Europa is het raak op het moment, ook in Canada is er aardig wat sneeuw uit de hemel komen vallen. Hoe dat eruit ziet? Nou, heerlijk! Meter sneeuwIn het Kicking Horse resort is de afgelopen dagen 92 cm sneeuw gevallen. Dat gebeurde binnen 48 uur en dat levert prachtige beelden op. De losse poedersneeuw maakt de wintersporters daar gelukkig, ook al gaat het skigebied pas in december open.

Lees meer »

Willingen breidt skigebied uit
06-11-2017

Goed nieuws voor iedereen die graag in Willingen skiet. Het skigebied investeert namelijk miljoenen om het skigebied te verbeteren. Hierdoor wordt het binnenkort ook makkelijker om van de Ettelsberg naar Hoppernkopf/Ritzhagen te skiën en andersom. Stoeltjeslift K1Op dit moment wordt er in Willingen hard gewerkt. Na 50 dienstjaren moeten de sleepliften Köhlerhagen I & II plaats gaan maken voor een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift, de K1. De nieuwe lift is is voorzien van de nieuwste D-Line technologie van Doppelmayr. Hierdoor is de lift voorzien van alle nieuwe snufjes. Details over de lift:- 3.000 personen per uur- 1.491 meter lang- 14 liftpalen

Lees meer »

Een nieuw winterseizoen in Tsjechië
03-11-2017

De winter is langzaam maar zeker in aantocht en daarmee ook het begin van het skiseizoen in Tsjechië. Geniet van een actieve wintersportvakantie in één van de traditionele skicentra en maak kennis met een sprookjesachtig landschap, waar zowel wintersporters als liefhebbers van ontspanning aan hun trekken komen. Dit jaar hebben de skiresorts in de Tsjechische bergen weer allerlei nieuws in petto. Met de Czech Skipass de Tsjechische bergen inDe Czech Skipass is een bijzondere seizoenskaart, die de toegangspoortjes van 175 kabelbanen en sleepliften opent in 23 Tsjechische skigebieden. Populaire skigebieden die toegankelijk zijn met de Czech Skipass zijn Špindlerův Mlýn, Lipno, Klínovec, Monínec en nog vele andere. De basisprijs van de Czech Skipass bedraagt 387 euro en voor kinderen is dit 80 euro goedkoper. Tevens is er een speciale prijs voor senioren en jongeren tot 18 jaar. Het skiseizoen duurt het langst in MonínecMonínec is een populair skigebied gelegen op 70 kilometer van de hoofdstad Praag. Het skigebied is uitstekend om te combineren met een citytrip. Monínec heeft een wat kouder microklimaat in vergelijking met de omgeving. Hierdoor komt er regelmatig sneeuw en vorst voor. Mocht er toch te weinig sneeuw liggen dan kan er gebruikt gemaakt worden van de sneeuwinstallatie Snowfactory. Dankzij de hypermoderne technologie kan er zelfs bij temperaturen van ver boven nul kunstsneeuw worden gemaakt. Het skiseizoen begint hierdoor al in oktober en eindigt in maart. In het gebied zijn er twee rode skipistes met een lengte van 200 en 600 meter, een snowpark en de Funline.

Lees meer »

Zoef door de bergen van Trysil in Noorwegen
03-11-2017

Noorwegen heeft vele mooie plekken om te wintersporten. Trysil is een van die bijzondere plekken, waar elk type wintersport terecht kan. Het is het grootste én het meest veelzijdige skigebied van Noorwegen. En wie het skiën zat is, kan altijd nog het noorderlicht bekijken, een hondesledetocht maken of uitrusten in een van de vele spa’s.Trysil ligt in het oosten van Noorwegen, vlakbij de grens met Zweden. Midden in de natuur liggen 67 pistes met een totale lengte van 75 kilometer. De moeilijkheidsgraden van de afdalingen zijn goed verdeeld: zo zijn er elf zwarte, achttien rode, zeventien blauwe en 21 groene pistes. Voor de avontuurlijke en doorgewinterde skiërs is er de ‘Run 75’, een zwarte piste met een hellingsgraad van maar liefst veertig procent. De 31 skiliften liggen vlak naast elkaar, zodat je zonder problemen je weg door het skigebied kan vinden.

Lees meer »

Turkije sneeuwzeker en voordeliger alternatief voor Alpenlanden
02-11-2017

Hoewel het merendeel van Nederlandse skiërs en snowboarders nog steeds afreizen naar de skigebieden in de Alpenlanden, zijn de stijgende kosten van een skipas, accommodatie en drankjes aldaar voor sommigen een reden om een goedkoper alternatief te overwegen. Voor wie op zoek is naar een sneeuwzeker en betaalbaarder skivakantie is Turkije een optie: met haar rustige pistes en betaalbare hotels in verschillende skigebieden is het een bestemming voor de wintersporter die wat avontuurlijker is ingesteld. In het westen zijn Uludağ en Kartalkaya populaire skigebieden en in het oosten ligt Palandöken – een skigebied waar ook je ook het Olympische Team tegen kunt komen. Skivakanties volgen net als zomervakanties vaak het All-Inclusive model en een skipas is bij de prijs inbegrepen. Dankzij de ligging kan een wintersportvakantie naar Kartalkaya en Uludağ goed gecombineerd worden met een stedentrip naar Istanbul. In het hart van Turkije kan ook geskied worden bij het Erciyes Ski Center dat uitstekend gecombineerd kan worden met een reis door Cappadocië. Een fijne bijkomstigheid aan wintersport in Turkije: in de skigebieden liggen vaak hammams waar je na een dag in de kou op de piste de spieren kunt opwarmen. Het skiseizoen loopt van december – april. De ‘Winter Tourism and Ski Centres Turkey’ brochure kan opgevraagd worden via info@welkominturkije.nl.

Lees meer »

 | Pagina 1 van 13 | Volgende »