Wintersport Nieuws > Betalen met je skipas in het hele skigebied (La Plagne)

Betalen met je skipas in het hele skigebied (La Plagne)

10-09-2018

Op de piste wil je zo min mogelijk meenemen. Je kunt het toch alleen maar kwijtraken. Met die gedachte speelde het Franse skigebied La Plagne ook. Vanaf deze winter hebben ze daarom een wereldprimeur. Je kunt er namelijk betalen met je skipas.

Plagne Access
Wie gaat skiën in La Plagne heeft binnenkort enkel nog een skipas nodig. Onder de naam ‘Plagne Access’ introduceerde het dorp deze zomer namelijk een systeem waardoor je kunt betalen met je skipas. Of je nu je ski’s gaat huren, gaat lunchen of shoppen, met je skipas op zak ben je helemaal voorzien. Geen gezeur meer met cash meenemen, waar je op wintersport toch nog wel eens op moet letten. Het is het eerste skigebied ter wereld waar je op deze manier kunt betalen.

Hoe werkt het?
Je download de app Yuge via je normale app of play store op je telefoon. Daar kun je jouw bankgegevens invullen waarmee je de skipas wilt betalen. Die haal je vervolgens op en die is meteen gekoppeld aan je betaalaccount. Wil je vervolgens ergens voor betalen in het skigebied? Dan swipe je gewoon je skipas langs hun systeem en het is geregeld. Het werkt uiteraard enkel bij de deelnemende bedrijven, maar dat worden er steeds meer. Je krijgt overigens ook persoonlijke aanbiedingen toegestuurd, wat interessant kan zijn!

Het online betaalsysteem wordt gefaciliteerd door Ingenico, wereldwijd een van de belangrijkste spelers op het gebied van betaalverkeer. Je gegevens zijn dus in goede handen.

In onderstaande informatie is nog wat meer informatie in het frans.

Yuge
De nieuwe betaalmethode regel je dus via de app Yuge, die ontwikkeld is voor het skigebied. Met die app kun je niet alleen betalen, maar ook blijf je op de hoogte van het weer en de sneeuwcondities, kun je zien waar je bent, laat je jezelf adviseren over belangrijke punten onderweg, track je jouw skidag en laat je automatisch een video maken van jouw mooiste momenten van de dag.

Bron: www.skiinformatie.nl

« Terug naar het wintersport nieuws