Wintersport Nieuws > Meer autopech: Accu niet bestand tegen -29 graden

Meer autopech: Accu niet bestand tegen -29 graden

08-03-2018

Zo’n 3.000 Nederlanders hebben zich afgelopen wintersportseizoen bij de ANWB Alarmcentrale gemeld met autopech. Dat zijn er 400 meer dan vorig seizoen. Van december 2017 tot en met 6 maart 2018 werden bijna 1500 onfortuinlijke wintersporters geholpen. Dat aantal is ongeveer gelijk aan dat van vorig jaar.

De afgelopen week deed zich een piek voor in het aantal meldingen van wintersporters die letsel hadden opgelopen en van vakantiegangers die met autopech waren gestrand op weg naar hun vakantiebestemming of terug naar huis. De extreme kou die over heel Europa trok zorgde ervoor dat skipistes veranderden in ijsplaten waardoor wintersporters harder ten val kwamen, vaak met letsel tot gevolg”, zegt Annelies Tichelaar van de ANWB.

Daarnaast bleken de accu’s van veel auto’s niet bestand tegen temperaturen van wel -29 graden. Ook werden reizigers geconfronteerd met vastgevroren portieren, sloten en handremmen, waardoor vertrek met de auto er niet in zat”, weet Tichelaar.

Wat betreft fysieke klachten meldden de meeste wintersporters zich met knieletsel of beenfracturen. De meeste meldingen kwamen uit Oostenrijk, voor Nederlanders nog altijd het meest favoriete wintersportland, gevolgd door Frankrijk en Zwitserland. Bijna 154 patiënten kwamen met een ligtaxi of ambulance terug naar huis.

Bron: www.telegraaf.nl

« Terug naar het wintersport nieuws