Wintersport Nieuws > Minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt

Minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt

05-03-2018

Er zijn dit seizoen minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt dan vorig seizoen. Dat melden de alarmcentrales Eurocross Assistance en Allianz Global Assistance op basis van voorlopige cijfers.

Vorig seizoen verwerkte Eurocross nog 1400 meldingen, terwijl de alarmcentrale dit seizoen 1100 meldingen noteerde. Volgens de alarmcentrales is de daling te danken aan de goede omstandigheden op de piste.

Mogelijk heeft het ook te maken met het afnemende aantal Nederlanders dat op wintersport gaat. Dat wordt al jaren minder. Aan het begin van deze eeuw gingen nog ruim 1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw, in 2016 waren dat er volgens het CBS 866.000. Dat is zo'n 20 procent minder.

Piek tijdens voorjaarsvakantie
Volgens Allianz en Eurocross kwamen dit seizoen de meeste meldingen van gewonden binnen tijdens de voorjaarsvakantie. Het meeste meldingen kreeg Eurocross van wintersporters uit Oostenrijk, gevolgd door Frankrijk, Italië en Zwitserland.

De cijfers kunnen nog iets hoger uitvallen, omdat het seizoen tot half april doorloopt. Maar omdat het overgrote deel van de wintersporters al geweest is, zal die eventuele stijging waarschijnlijk klein zijn.

Bron: www.rtlnieuws.nl

« Terug naar het wintersport nieuws